Sommarfesten

Lördagen den 28 maj arrangerades Sommarfest i Kroksbäcksparken i Malmö. Inte mindre än 4 000 festsugna besökare njöt av festligheterna. Precis som tidigare år gick intäkterna från försäljning av mat och biljetter till Barncancerfonden. Årets bidrag blev hela 33 000 kronor. Huvudarrangörer var MKB Fastighets AB, Riksbyggen, HSB, Kufim, ABF och Hyllie Folkets Hus.

För tredje gången arrangerades en gemensam sommarfest i Kroksbäcksparken och antalet aktiviteter var även detta år mycket stort. Boende kunde åka häst och vagn, njuta av ett gediget scenprogram med sång och dans, hoppa i hoppborgar, ponnyridning, ansiktsmålning, ballongeri, sumobrottning, träffa spelare från FC Rosengård och delta i fotbollsturnering.

– Sommarfesten har etablerat sig som en självklar höjdpunkt för boende i Holma och Kroksbäck. I år kan vi också konstatera att vi lockar folk från hela Malmö som fått upp ögonen för parken som är en fantastisk plats för lek, träning, fester och utflykter, säger Ryan Bozorgian, projektledare för Sommarfesten och bosocial utvecklare hos MKB Fastighets AB i Holma.

Arrangemanget genomfördes i samarbete med Holmastan, Självförvaltningen Holma, Malmö stad, Räddningstjänsten Syd, Polisen, ICA Supermarket Bellevuegården, Stora Coop, FC Rosengård, Fritidsgården Flamman, Rädda Barnen, Boplats Syd, Fotogalleri Seved, Candy King, stiftelsen Nattvandring.nu, Trygghetsjouren, Boost, PRO, Mentor, Malmö Taekwondo, Afghansk Kulturförening, Drivkraft Malmö, Hyresgästföreningen, Malmö Sommarscen, Kvinnoföreningen Eleonora, Nomor, Malmö Konsthall och Region Skåne.

Stort tack till alla medverkande: till våra samarbetspartners och våra generösa sponsorer som bjudit på produkter, tid och engagemang, men inte minst till alla människor som kom till sommarfesten och som nu står bakom vårt bidrag till Barncancerfonden.